بحران غذایی در ایران!

بحران غذایی در ایران!

اقتصاد و تولید

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با هشدار درباره بحران غذایی در ایران، خواستار تغییر رویکرد در بخش کشاورزی شد.


 رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه با توجه به مصرف آبی که در واحد سطح داریم باید ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کنیم، نه ۱۳۰ میلیون تن گفت: در حوزه غذایی در کشور ۱۱۰ میلیارد دلار منفی هستیم که این به کشاورزی بر می‌گردد.

سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی؛ رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران  ظهر امروز در آئین افتتاح دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی که در تالار امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اقتدار غذایی کشور اشاره کرد و گفت: یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می کنند که از این میزان  1.5 درصد غذای دنیا را با 130 میلیون تن در ایران تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه  9 میلیارد تن غذا در دنیا تولید می شود، افزود: ارزش این غذای تولید شده در دنیا از دو منظر دیده می شود یکی ارزش غذا در زنجیره غذا که  چه میزان ثروت خلق می شود که از این میزان 9 میلیارد تن 18 میلیارد دلار ثروت تولید می شود که به‌صورت میانگین در دنیاست.

ابراهیم زاده موسوی با توجه به اینکه میانگین ارزش مواد غذایی فقط در بخش تولید محصولات زراعی باغی دامی و ... 5 هزار میلیارد دلار ارزش دارد، عنوان کرد: مابقی ارزش مربوط به بقیه زنجیره ارزش است که از این مقدار 130 میلیون تن غذا تولیدی در ایران باید به  260 میلیارد دلار ثروت برسد .

وی با توجه به اینکه ما در کشور  110 میلیارد دلار  در حوزه غذایی منفی هستیم و این به کشاورزی بر می‌گردد، گفت: برخی از صاحب نظران و متخصصین بر این باورند که در حوزه کشاورزی ضعیف هستیم و وضعیت خوبی نداریم.