جواد نکونام با تکرار الگوی کیروش، استقلال را به آشفتهبازاری از حاشیهها تبدیل کرده است. تمامیتخواهی و عدم پذیرش انتقاد، این مربی را به یکی از عوامل اصلی ناکامیهای آبیپوشان تبدیل کرده است.
تمامیت خواهی جواد نکونام که از کارلوس کیروش به این سرمربی جوان ارث رسیده، استقلال را طی دو سال اخیر با حواشی فراوانی مواجه ساخته و از رسیدن به جام دور کرده است.
تمامیت خواهی جواد نکونام در باشگاه استقلال وارد فصل جدیدی شده، فصلی که وی کمتر به دنبال رساندن آبیها به صدر جدول است و این مربی به دنبال بهانه میگردد تا با تاختن به مدیران باشگاه و کادر اجرایی استقلال، نتایج ضعیف آبیپوشان در چهار هفته نخست لیگ برتر را توجیه کند. استقلال در این چهار هفته تنها پنج امتیاز کسب کرده و هفت امتیاز با صدر جدول و سه امتیاز با رقیب سنتی خود فاصله دارد.
استقلال نکونام نشانی از دژ مستحکم فصل بیست و سوم ندارد و در چهار هفته ابتدایی، ۶ گل دریافت کرده است. هر چند که بسیاری از پیشکسوتان استقلال باور دارند که این نتایج نمیتواند ملاک ارزیابی استقلال در فصل جاری باشد، اما سابقه رفتاری و نتایج سینوسی نکونام در فصل گذشته حکایت از ضعف فنی آبیپوشان در فصل جاری دارد.
نکونام از آن دسته مربیان است که در مکتب کیروش الفبای فوتبال را آموخته است. او در کنار شیوه تدافعی، به دنبال تمامیت خواهی در ارکان مختلف است. شیوه برخورد وی با مدیران باشگاه حکایت از آن دارد که این مربی اعتقاد چندانی به چارت سازمانی ندارد و به دنبال یک سلطه کلی بر استقلال است، سلطهای که مدیران باشگاه را به مجری دستورات این مربی تبدیل خواهد کرد و این همان شیوه برخوردی بود که کیروش هشت سال با ارکان فدراسیون فوتبال انجام داد و در شرایط سخت نیز با مصاحبه های حاشیهای به دنبال تحریک هواداران بود.