باستانشناسان در شمال چین مقبرهای با قدمت چند صد ساله کشف کردهاند که با نقاشیهای دیواری خیرهکننده تزئین شده است
باستانشناسان مقبره باستانی را در چین کشف کردهاند که در آن تصاویری از زندگی روزمره نقاشی شده است.
باستانشناسان در شمال چین مقبرهای با قدمت چند صد ساله کشف کردهاند که با نقاشیهای دیواری خیرهکننده تزئین شده است که زندگی روزمره در دوران سلسله تانگ را که از سال ۶۱۸ تا ۹۰۷ میلادی بر بخش اعظمی از مرکز و شرق چین حکومت میکرد، به تصویر میکشد.
«لایوساینس» نوشت، در دیوارهای این مقبره، زندگی روزمره از جمله مردانی درحال خرمن کوبی و درست کردن نودل که پیشتر دیده نشده بودند به تصویر کشیده شده است.
«ویکتور شیونگ»، استاد تاریخ در دانشگاه میشیگان غربی که در اکتشاف نقاشیهای این مقبره باستانی شرکت نداشته است، در گفتوگو با «لایو ساینس» توضیح داد که یکی از این نقاشیهای دیواری یک فرد «غربی» را با موهای بور و ریش نشان میدهد که احتمالاً از آسیای مرکزی آمده است.
این مقبره در سال ۲۰۱۸ در جریان ساخت و ساز یک جاده در نزدیکی «تائییوان»، شهری واقع در استان «شانکسی» کشف شده بود، اما باستانشناسان خبر کاوش کامل این مقبره را ماه گذشته اعلام کردند.
بر اساس مقالهای که در روزنامه دولتی چینی «شینهوا» منتشر شده است، سنگنوشتهای در مقبره نشان میدهد که این مقبره محل دفن مرد ۶۳ سالهای است که در سال ۷۳۶ میلادی درگذشت. همسر او نیز در این مکان دفن شده است.
مقبره از یک اتاقک آجری، یک در و یک راهرو تشکیل شده است. صحنههایی از زندگی در زمان سلسله تانگ روی دیوارهای مقبره، در، راهرو و سکویی را که تابوت بر روی آن گذاشته شده بود، نقاشی شدهاند. روی سقف گنبدی اتاق تصویر چیزی که ممکن است اژدها و ققنوس باشد نقش بسته است.